Review van DEGIRO met “verbeterde” site – nog steeds zeer matig

Ik schreef eerder al een review over The New Kid on The Broker Block, DEGIRO. Sindsdien zijn ze met een “upgrade” van hun trader gekomen, claimen ze, want ze “hebben naar klanten geluisterd”.

Nou, dat valt heel erg tegen, kan ik u melden. Ja, ze hebben een paar dingen die voor mij en waarschijnlijk voor veel andere klanten bijzonder weinig uitmaken verbeterd, woo-hoo, maar mijn grootste ergenis is niet aangepakt.

De gewraakte ticker symbols, zoals GOOG voor Google, MSFT voor Microsoft, etc, zijn nog steeds nergens te bekenen! Je moet nog steeds maar ISIN codes gaan opzoeken. Fijn….

En ondertussen is daar een nieuwe, buitengewoon onpraktische ontdekking bijgekomen! Jawel, DEGIRO verrast met ongekend gebruiksgemak.

Allereerst was daar de ontdekking dat je kennelijk DEGIRO persoonlijk moet aanmoedigen om je dividend uitbetaald te krijgen. Dat gaat niet vanzelf. Ik wachtte meer dan een week op uitbetaling van een dividend, terwijl uitbetaling van een soortgelijk aandeel (zelfde partij) al ruim binnen was bij Binck. Pas na een mailtje en wat uitzoekwerk bij DEGIRO kwam het opeens de volgende werkdag op de rekening. Puur toeval…? Laten we het maar hopen.

Maar, wat nu zo erg is: In je rekeningoverzicht, waarin je kunt zien dat je dividend hebt ontvangen, staat niets over de herkomst! Je hebt dus geen flauw idee van welk aandeel het dividend is. Briljant. Dus je moet zelf voor elk dividend DEGIRO gaan mailen, of bellen, om dat te achterhalen

Oh, dacht je dat je dat misschien nog in die fijne Excel export te zien kreeg? Nee, in dit geval is de export wel precies hetzelfde als wat je op de pagina ziet (wat niet het geval bleek te zijn bij de portefeuille).

Ik ben blij dat ik mijn eigen software heb gebouwd om mijn beleggingen in de gaten te houden, want bij DEGIRO heb je bar weinig overzicht…