Snel geld verdienen met je eigen groeidividend

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden – geld verdien je met dividenden, niet met gokken op stijgende koersen. Hier, kijk deze drie studies die het bewijzen nog maar eens na, of vraag het aan de editor van de DividendInvestor newletter van MorningStar, die al jaren bovengemiddelde dividends binnenharken.

Wat ook weer eens gezegd mag worden is dat je best ook zelf zonder die dure nieuwsbrieven, zoals GroeiDividend en PensioenDividend, succesvol kunt beleggen. Mijn eigen portfolio van 24 met enig gekluns gekozen aandelen, waar ik ook nog teveel transactiekosten over heb betaald, haalt een ruime 5,5% na een jaar tijd – da’s ondertussen 3x zoveel als op een spaarrekening. Dus, kijk nog eens naar mijn Gratis Lijst van Alsmaar Meer Dividend Betalers, of onderstaande tips.

Dit zijn allemaal aandelen of fondsen die ik zelf ook heb en die een solide dividend opleveren, allen gewaardeerd met een of meerdere sterren door Morningstar (achter de naam vermeld).

PGH – Pengrowth Energy Corp  ***

Pengrowth is een energiebedrijf uit Canada wat (helaas) dik in de olie business zit. De koers staat nu vrij laag, voor iets meer dan $6 pak je al een aandeel, en dan heb je gelijk 7% dividend rendement te pakken – en dat komt maandelijks naar je toe! Beetje jammer voor de planeet maar wel erg fijn voor je portfolio, met een dikke 3 sterren van MorningStar.

GGN – Gamco Global Gold Natural Resources *

Dit is een ETF, vooral op goud gericht maar ook wel op andere natuurlijke bronnen.  Het ging de afgelopen 2 jaar niet zo lekker met het goud, de koers van deze ETF had daar ook wel last van, maar in 2014 gaat de koers weer zachtjes omhoog en al die tijd draaide de dividend machine elke maand, al zakte dat natuurlijk ook een beetje in. Maar op dit moment zit het rendement nog steeds rond de 8 a 9% dus een beetje bling kan geen kwaad.

FAX – Aberdeen Asia-Pacific Income Fund, Inc **

Dit is een closed-end fund (CEF) wat zich richt op inkomen door het financieren van schulden in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Daar hebben ze dan ook flink wat analisten zitten die de zaak in de gaten houden en dat loopt goed. De koers was niet geweldig, maar het maandelijkse dividend blijft gewoon doorkomen, en met een prettige 6% is daar niets mis mee.

AMLP  – Alerian MLP ETF **

Dit is een prachtige ETF waarmee je met een comfortabele spreiding het beste binnenharkt wat de energiebedrijven je te bieden hebben. De koers stijgt al enkele jaren zachtjes verder, en elk kwartaal kan je weer 5% aan rendement opstrijken. Dat is wel wat minder royaal dan gemiddeld in deze sector, maar je hebt ook minder risico door de spreiding.

T – AT&T ***

Good old AT&T blijft een goede keus. Ze zitten in een belangrijke industrie en blijven het redelijk goed doen. Ze betalen elk kwartaal dividend, en dat is hoewel niet supervet toch heel goed te doen, 4% en op het moment zelfs 5%. Dit is ook een Alsmaar Meer Dividend Betaler, die al 29 jaar stuk doorgaat met verhogingen – zie deze fijne grafiek bij Dividata. Je kunt ook even de artikelen over AT&T bij Seeking Alpha lezen, die stuk voor stuk positief zijn.

Tot zover maar weer. Veel plezier met shoppen ;-).