Tips voor aandelen met een aantrekkelijk dividend

Vandaag weer even back to basics: Aandelen met een smakelijk dividend! Want, laat je niets wijs maken over groeiende koersen – de beurs geeft en de beurs neemt, maar dividend blijft in je portemonnee. Dus hierbij weer een paar tips voor aandelen met een aardig dividend.

MCC – Medley Capital Corp. (BDC)

Medley is een Business Development Corporation, BDC, een bedrijf wat diverse financieringen regelt voor bedrijven, en verplicht is 90% van de winst uit te betalen. BDCs kennen vaak stevige dividend percentages, maar eveneens flinke risico’s.

Medley is ook zo’n BDC, en voor mensen die halfvolle glazen zien is dit wellicht een perfecte aankoop. Het dividend staat nu op een royale 15%, omdat het dankzij forse koersdalingen nog steeds op peil is gehouden. Dat zou natuurlijk kunnen veranderen, maar zelfs met een lager dividend is dit nog aantrekkelijk.  Het wordt per kwartaal betaald.

Medley is meer slachtoffer van seizoensinvloeden en marktsentiment dan van structurele zwakte. Op het moment krabbelen ze ook weer op, dus dit is wellicht precies het juiste moment om in te stappen.

PGF –  PowerShares Financial Preferred Portfolio (ETF)

Ik schreef al eerder uitgebreid over preferente aandelen, en het blijft een aantrekkelijke keuze: hoog rendement en relatief stabiele koersen. In mijn artikel beschreef ik al een aantal opties daarvoor, en naast PFF wat ik destijds ook gekocht heb (en nog steeds tevreden over ben), kun je ook PGF kopen.

PGF is vrij geconcentreerde ETF, 90% ervan is preferred stock van financiële instellingen en verzekeraars in de US, maar vergeet niet dat preferente aandelen sowieso veel uit de financiële sector komen. Met een dividend van een dikke 5%, prettig lage beta van 0.32 en stabiele maandelijkse betalingen en een super-super-stabiele koers over de afgelopen 10 jaar is dit een sleep-well-at-night aankoop. Let wel, als de Fed ooit de rente omhoog gooit dan zou de zaak er minder florissant uit kunnen gaan zien, maar vooralsnog lijkt het erop dat we nog heel lang lage rente standen gaan zien.

TRET – Think ETF Global Real Estate

Deze komt uit een andere, Nederlandse hoek. Think ETFs heeft een handzame collectie van fondsen met brede spreiding, en biedt de belastingvoordelen van investeren in euro’s.

TRET kun je gewoon kopen bij je Nederlandse broker,  en ze doen het best aardig. Lage kosten (0,25%), aardige omvang, goede spreiding wereldwijd, een bescheiden dividendje (2,4%) dat per kwartaal wordt betaald, wat wil een mens nog meer. Het alternatief voor de spaarrekening met binnenkort nog maar 1% rente, zeg ik.

Tot zover weer!