5 Tips voor Aandelen om NU te kopen

Het gaat zoooo slecht. Oh, oh, oh, wat gaat het toch slecht op de beurs!

Welnee. Het is een hele mooie tijd op de beurs nu! Jawel. Het is namelijk Tijd Om Vet Te Investeren.

Warren Buffett, meesterinvesteerder, zei het al zo mooi:

Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful.

Waarom moet je juist nu flink investeren?

Het is vrij simpel. De complete beurs is ingestort, maar wat is er ondertussen gebeurd met de bedrijven zelf? Zijn ze nu fundamenteel zoveel minder waard geworden?

Welnee. Het is gewoon pure paniek waardoor mensen van alles verkopen. Het zegt maar weinig over de intrisieke waarde van bedrijven.
Kijk even naar de koers van het aandeel Google: 1/3 gekelderd. Denk je werkelijk dat Google er nu zoveel slechter voorstaat? Welnee.

Dit is juist het moment om bedrijven die het eigenlijk gewoon al tijden prima doen in te slaan. Let wel, ze moeten niet door deze crisis permanent of langdurig beschadigd zijn; dat zijn geen must-buys natuurlijk.

5 aandelen die je nu gerust kunt kopen

Hier een aantal bedrijven waarvan je met gerust hart kunt kopen nu.

Hint! Ook al zijn het nog zulke vette kortingen, blijf je investering sprrrrrreiden. Er is altijd een kans dat een bedrijf niet terug-bounce’t, dus wees verstandig. Maar gelukkig, er is nu genoeg te kiezen!

Nr. 1: Realty Income Corporation (O) – 30% korting

Realty Income is een bekende naam in Amerikaans vastgoed. Al sinds halverwege de jaren 90, dwars door alle crises heen, is de koers van dit aandeel blijven groeien, én betalen ze een prima dividend.
Je koopt Realty nu voor slechts $ 56 – hun piek dit jaar was $82 dollar.

Nr. 2: Main Street Capital Co. (MAIN) – 50% korting

MAIN investeert in diverse bedrijven in de US. Yep, al sinds 2007 en de koers blijft mooi stijgen sinds het begin. Ze betalen ook een steady dividend, wat wel zo prettig is – money in the pocket!
Je pakt Main nu mee van $44 nu voor maar $ 21.

Nr. 3: Guggenheim Strategic Opportunities Fund (GOF) – 25% korting

Dit fonds investeert in diverse bedrijven, niet alleen in de US maar wereldwijd, zonder daarbij al te veel risico te nemen. Ja, het is wat lastig te zeggen wat ze precies doen, maar hun koers is al jaren mooi stabiel, met tegelijkertijd een bijzonder vet dividend – 10%+ is niet ongewoon. Perfect om direct inkomen uit je investering te halen dus.
GOF pik je nu op met 25% korting, voor slechts $15.

Nr. 4: Google (GOOG) – 25% korting

Nu koop ik normaalgesproken alleen aandelen met dividend, maar dit is wel een bijzonder sterk aandeel, waarvan de koers al VIJF jaar stug aan het klimmen is. Mijn advies: Nu kopen, en zodra ze weer terug zijn waar ze waren, lekker uitstappen en $500 per aandeel in je zak steken.

Ja, het is even al je wisselgeld bij elkaar schrapen, maar Google is nu echt een koopje voor $1135. Schiet maar op, ze gaan alweer naar boven.

Nr. 5: Pepsico (PEP) – 20% korting

Pepsico is al tijden, en zal waarschijnlijk nog voor jaren een Sleep Well At Night aandeel blijven. Met een prettig dividend van 3%, stabiel-langzaam oplopende koers, en nu 20% korting kun je je hier geen buil aan vallen.
Wacht, maken die lui niet allerlei ongezonde rommel? Nou, dat valt erg mee. Ze hebben het licht gezien, ze hebben een sustainability programma ingezet en hun producten zijn gezonder geworden, terwijl de resultaten verbeteren. Hoopgevend dus!

Jawel! Een Vette Bonus tip!

Er is zoveel moois mee te nemen nu, teveel om op te noemen, maar hier nog een mooie afsluiter:

IBM – doet het ook prima de laatste jaren. Ze hebben goed hun draai gevonden in de services. Het aandeel heeft maar liefst 6% dividend, en is van jou met 30% korting.

Nou, hup. Laat je niet gek maken, dit zijn gewoon prima aandelen. Je zult even geduld moeten hebben, maar kijk maar naar de eerdere crises: Het komt vanzelf weer goed.

Succes!